Skip to content

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Tanzania.

Senest opdateret 26-10-2020 14:30
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Tanzania som følge af COVID-19 pandemien.

Læs rejsevejledningen for Tanzania.

Information om konkrete restriktioner i Tanzania opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Tanzania, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Tanzania som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er altid op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder. Vi opfordrer altid virksomheden til at holde sig opdateret om lokale rejserestriktioner i forbindelse med planlægning af erhvervsrejser.

Den enkelte virksomhed bør minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet. Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Der er ikke aktuelle indrejserestriktioner for indrejse i Tanzania. Det betyder at danske statsborgere, udlændinge med fast bopæl i Danmark og erhvervsrejsende kan rejse ind i Tanzania.

Alle, der ankommer til Tanzania, skal følge anvisningerne om god håndhygiejne og holde god afstand til andre. Du skal udfylde en indrejseformular med sundhedsoplysninger, herunder om du har symptomer på COVID-19, som du skal aflevere i lufthavnen.
Ved indrejse skal der ikke længere fremvises negativt COVID-19-certifikat, medmindre det kræves af den rejsendes land eller flyselskab. Vi anbefaler, at du tjekker med dit flyselskab.

Hvis du rejser til Zanzibar, skal du kunne fremvise gyldig sundhedsforsikring, som også dækker COVID-19. Har du symptomer på COVID-19 ved indrejse, skal du enten gå direkte i selvisolation eller søge lægehjælp på hospitaler eller private klinikker på Zanzibar.


Karantæneregler

Der er ingen krav om karantæne.

Interne rejsemuligheder

Der er ikke indført interne rejserestriktioner i Tanzania.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit via Tanzania.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Tanzania, men befolkningen bliver opfordret til at holde passende afstand for at hindre smitte af COVID-19.

Forsamlingsforbud

Der er ikke indført forsamlingsforbud i Tanzania.

Mundbind

Det er ikke obligatorisk at bære mundbind eller andre værnemidler i Tanzania.

Nedlukning / Genåbning

Der foretages meget få COVID-19-test i Tanzania. Oplysningerne om antal smittede bliver ikke systematisk delt med offentligheden. Derfor kan Tanzania have et stort antal smittede uden at offentligheden ved det, hvilket kan lægge pres på sundhedssystemet.


En lang række hoteller og restauranter i Dar es Salaam, Zanzibar og andre områder, som normalt tiltrækker turister, har været lukket ned i flere måneder. Mange er så småt ved at åbne igen, nogle med udstrakt brug af værnemidler, andre Offentlige skoler genåbnede i slutningen af juni. Privatskoler i Dar es Salaam ventes at genåbne i slutningen af august. 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du får symptomer på COVID-19, skal du kontakte en læge - i første omgang telefonisk. 
Vurderer lægen, at der er behov for testning for COVID-19, vil lægen kontakte Tanzanias sundhedsmyndigheder. Vurderer lægen, at der er behov for indlæggelse, vil det som oftest ske på et hospital anvist af sundhedsmyndighederne eller på et privathospital godkendt til COVID-19 behandling. 
 
Kapaciteten på offentlige hospitaler og klinikker er dog meget begrænset. Det gælder også kapaciteten til at teste for COVID-19. Private klinikker og hospitaler kan ikke teste for COVID-19.
 
Privathospitalet Aga Khan i Dar es Salaam har oprettet en Covid-19 Hotline:
+255 785 749 359
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.
 

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Hvis dit visum er udløbet (eller snart udløber), og hvis du ikke har mulighed for at forlade Tanzania, skal du hurtigst muligt henvende dig på det nærmeste immigrationskontor (Immigration Office).

Her kan du kan få dit visum forlænget med én måned uden at skulle betale for det.

Hvis din opholdstilladelse (Residence Permit, Visitors Pass eller Exemption Certificate) er udløbet, forlænges den automatisk med én måned, uden at du skal betale for det. Når den måned er gået, og hvis det fortsat ikke er muligt at rejse ud af Tanzania, skal du henvende dig på immigrationskontoret (Immigration Office) i Kurasini, Dar es Salaam.

Udrejse af Tanzania

Der er udrejsemuligheder fra Tanzania til Danmark.

Fly: Flere internationale flyselskaber har genoptaget flyvninger til og fra Tanzania. Ethiopian Airlines, Qatar Airways, KLM, Egypt Air, Swiss Airlines, Emirates samt Turkish Airlines flyver til og fra Dar es Salaam flere gange om ugen.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Restriktioner gældende fra mandag den 26. oktober 2020 til og med den 2. januar 2021.

Der indføres krav om, at personer fra højrisikolande, der rejser ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål, herunder arbejdstagere, skal fremvise en negativ COVID-19-test foretaget senest 72 timer før indrejsetidspunktet, når de passerer grænsen.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

 

Mere information

Desuden kan du kontakte disse numre for mere information om COVID-19 på Zanzibar: +255 765 277 199 eller på WhatsApp +255 625 540 174.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige

spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden Dar es Salaam inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Tanzania eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.