Skip to content

Coronavirus/COVID-19 Tanzania

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Tanzania.
Senest opdateret 30.11.2021 09:30

Rejserestriktioner

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejseregler

Tanzania har ikke indført indrejseforbud, men der gælder krav om negativ COVID-19 test for indrejsende til både Tanzania og Zanzibar. Testen skal være RC-PCR og være taget inden for 96 timer før ankomst. Rejsende som er vaccinerede eller tidligere smittede er ikke undtaget indrejseregler ved indrejse til Tanzania.

Kravet gælder ikke for børn under 5 år samt for rejsende i transit.

Alle indrejsende skal derudover udfylde en sundhedsformular inden ankomst. Sundhedsformularen for indrejse til Tanzania findes her og for indrejse til Zanzibar findes den her. Bemærk at der kan være problemer forbundet med at udfylde skemaerne på håndholdte enheder som telefoner og tablets. Når skemaet er udfyldt modtager du et "Unique Health Code (UHC), som skal fremvises ved ankomst. 

Alle, der ankommer til Tanzania, opfordres derudover til at følge lokale anvisningerne om god håndhygiejne, ansigtsmaske og holde god afstand til andre.

For mere information kan du kontakte Tanzanias ambassade i Stokholm. Find kontakinformation her.

Karantæne- og testregler

Der er som udgangspunkt ikke krav om test for danske statsborgere, når man ankommer til Tanzania og Zanzibar.

Der er kun krav om test ved ankomst, hvis man indenfor 14 dage har rejst eller opholdt sig i et land på sundhedsmyndighedernes liste. Listen kan findes herVed ankomst til Tanzania koster testen USD 10 eller TZS 23.000. Ved ankomst til Zanzibar koster testen USD 25 eller TZS 58.000. 

Hvis testen er positiv, er der krav om karantæne i eget hjem i 14 dage eller indtil der kan fremvises en negativ PCR-test. 

Kravet gælder ikke for børn under 5 år samt for rejsende i transit gennem Tanzania.

Coronapas

Det danske coronapas anerkendes ikke som dokumentation for testresultat, vaccination, og immunitet eller tidligere smitte. Alle regler og restriktioner gælder derfor uafhængigt af, om du har coronapas eller ej.

Læs mere om coronapasset på coronasmitte.dk. 

Interne rejseregler

Der er ikke indført interne rejseregler i Tanzania.

Der opfordres dog til fokus på håndhygiejne, fysisk afstand samt brug af maske.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Tanzania fra Danmark med fly.

Rejser du fra et andet land end Danmark, må du undersøge transitmuligheder med de lokale myndigheder. 

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser her.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der gælder de samme indrejserestriktioner for erhvervsrejsende i Tanzania, som for alle andre indrejsende. Læs mere i afsnittet ”Rejserestriktioner”.

Lokaleregler

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Tanzania.

Forsamlingsforbud

Der er ikke indført forsamlingsforbud i Tanzania.

Befolkningen opfordres dog til at undgå alle aktiviteter, hvor man samles unødvendigt. samt følge anvisninger om fokus på håndhygiejne, fysisk afstand og brug af maske.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring med henblik på test eller behandling.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Hvis dit visum er udløbet (eller snart udløber), og du ikke har mulighed for at forlade Tanzania, skal du hurtigst muligt henvende dig på det nærmeste immigrationskontor (Immigration Office).

Her kan du kan få dit visum forlænget med én måned uden at skulle betale for det.

Hvis din opholdstilladelse (Residence Permit, Visitors Pass eller Exemption Certificate) er udløbet, forlænges den automatisk med én måned, uden at du skal betale for det. Når den måned er gået, og hvis det fortsat ikke er muligt at rejse ud af Tanzania, skal du henvende dig på immigrationskontoret (Immigration Office) i Kurasini, Dar es Salaam.

Udrejse af Tanzania

Kontakt danske myndigheder angående krav om negativ PCR test ved indrejse til Danmark. Se afsnittet om ”indrejse i Danmark”

Har du brug for at blive testet inden rejse fra Tanzania til Danmark eller andre lande kan der findes officiel information om testcentre, betaling og booking via dette link.

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Tanzania.

Information om konkrete restriktioner i Tanzania opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål, om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Tanzania, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Dar es Salaam inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Tanzania eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Ofte stillede spørgsmål

Alle indrejseregler for Tanzania er ligeledes gældende for Zanzibar.

Rejsende som under opholdet har været smittet med COVID-19 og som derfor eventuelt fortsat vil teste positiv, kan have særlige udfordringer med at opnå et testcertifikat i Tanzania. Rejsende opfordres i den situation til at søge lægelig afklaring og dokumentation for ens sundhedsmæssige status.

Manglende negativ PCR-test kan ligeledes forsinke hjemrejse til Danmark. 

 

Hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.

Gratis råd til erhvervsrejsende

Hjælp til erhvervsrejsende (thetradecouncil.dk)
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.